Semifinalister 2019

Nobel Ginger

Tik född oktober – 15 (Vans Viking – Kongo Ceano)

Vann sex lopp på Irland innan hon kom till Sverige 2018 där hon debuterade med seger direkt på sprintdistansen. I fjol gjorde hon bara två starter på medeldistans, ett misslyckat och ett mycket lyckat lopp. I år vann hon Empire Rose på sprint innan hon gick över på medeldistans i Svenskt Mästerskap för tikar där hon på Skellefteås medeldistans 510 meter vann. I Svenskt Greyhound Derby fick hon känna på Åkers kanals lite längre medeldistans och visade där att hon utöver sin snabbhet också har fin styrka då hon ganska enkelt vann finalen. Senast var hon tillbaka på Åkers kanal 550 meter och vann igen. Den här gången var det i Masters. Hon är en mycket het kandidat till segern i Antes Minneslopp.

Hennes bästa tid över 550 meter är 32,35.
Tränare Ann-Charlotte Ehrnlund GHS

OhMyGod

Hane född december – 16 (Fabregas – Global Queen)

Debuterade i fjol och vann då fem lopp och bland dem, det största unghundsloppet Puppy Derby på Åkers kanal. I år har han mest tävlat på kortdistans med mycket lyckade resultat. För ett tag sedan fick han testa medeldistansen på Midlanda och visade att han är en av landets bästa medeldistansare då han överlägset vann The Ladies. I Masters senast på Åkers kanal fungerade det inte, men fungerar starten är han en segerkandidat i Antes Minneslopp.

Hans bästa tid över 550 meter är 32,55.
Tränare Camilla Johansson MiHK

Galway Girl

Tik född april – 17 (Fernando Bale – Slippery Babs)

Startade upp karriären i juni i år och efter ett par inledande sprinterlopp där det blev seger gick hon över på medeldistans och rusade rakt upp i elitskiktet. Efter ett par år där bredden på tiktoppen varit ganska smal har det i år dykt upp många fina tikar som kommer att blanda sig i de stora öppna loppen. Galway Girl är en sådan tik.
Hon har inte startat på 550 meter, men har på lite kortare medeldistanser visat att styrkan är inget problem för henne. Hon kan nå finalen i Antes Minneslopp.

Tränare Camilla Johansson MiHK

Say No More

Hane född mars – 15 (No More Legend – Pennys Esmeralda)

Föll i debuten men efter det har det gått som tåget. Han har trots att han bara är fyra år hunnit med hela 66 lopp och hela tiden i högsta klass.  Bland hans segrar finns segern i Puppy Derby och Svenskt Uppfödningslopp på Åkers kanal och pallplatser har han hur många som helst bland annat i Svenskt Avelslopp i fjol på Alingsås och i årets Svenskt Mästerskap på Skellefteåbanan och i Thumatorpstrofén i Simrishamn. Han kan mycket väl nå finalen i Antes Minneslopp

Hans bästa tid på 550 meter är 32,57
Tränare Lars Wicander SHS

Arion

Hane född januari – 17 (Joe La Bello – Elektra)

Debuterade förra hösten och gick några lopp och vann ett par av dom och var ofta på pallen och nåde finalen i Puppy Derby på Åkers kanal. I år inledde han med tre raka segrar och plötsligt var han i högsta klass där han har klarat sig väldigt bra med bland annat en finalplats i Svenskt Greyhound Derby och seger i en av cuperna under Greyhound Data-dagen på Borås. Mälartrofén tog han hem på Västerås. Han är årssnabbast på Västeråsbanan och är fortfarande under kraftig utveckling och har bra chans att ta en finalplats i Antes Minneslopp.

Hans bästa tid över 550 meter är 32,61.
Tränare Jesper Ljungblad VHS

Trade Emett

Hane född mars – 16 (Larkhill Jo – Cabra Dotty)

Startade upp karriären 2017 med några få starter och nådde en pallplats i Puppy Derby. Efter lite blandade resultat i fjol sommar klättrade han förra hösten upp i högsta klass där han har tävlat sedan dess. Kaos Minneslopp vann han under Derbyhelgen i fjol och i år var han bland andra fina resultat finalist i Svenskt Greyhound Derby på Åkers kanal. Han kan mycket väl nå finalen i Antes Minneslopp.

Hans bästa tid över 550 meter är 32,79.
Tränare Catarina Södersten MiHK

Canis Majoris

Hane född april – 15 (Cabra Cool – Evans Charm)

Är inne på sin tredje säsong och har hela tiden tillhört de absolut bästa hundarna i landet och bergsäker på pallplatser i alla stora lopp. Han hamnar ganska ofta i trubbel i första kurvan då han är jämbördig med de flesta på startrakan men han besitter en väldig styrka vilket ofta leder honom ända fram till seger ändå. I år vann han återigen S:t Eriks Cup och tog pallplats i Svenskt Greyhound Derby på Åkers kanal. Pallen nådde han också i Svenskt Mästerskap på Skellefteåbanan, Magentas lopp på Borås och Fräcke Fredrik Memorial på Midlanda. Förra helgen blev det pallen igen då han kom in som tvåa i Masters på Åkers kanal. En av favoriterna till att vinna Antes Minneslopp.

Bästa tid i år på 550 meter är 32,33 och personliga rekordet 32,07.
Tränare Maria Blomkvist SHS

Son Of Trix

Hane född april – 16 (Pennys Trix – Hagas Fiona)

Kom igång 2017 och visade rätt så bra kapacitet, men 2018 blommade han ut helt och hållet och framgångarna har i år bara fortsatt. Han har bland väldigt mycket annat vunnit Svenskt och Danskt Greyhound Derby, Masters, Nualas Star Challenge på Åkers kanal, Svenskt Avelslopp på Alingsåsbanan. Han har varit borta ett tag för en lättare skada och gjorde come-back förra veckan i Masters på Åkers kanal och gick rätt så bra, men kommer nog att vara ännu vassare med det loppet i kroppen. Han är både startsnabb och stark och tillhör favoriterna i Antes Minneslopp.

Hans bästa tid på 550 meter är 32,30.
Tränare Eskil Nilsson CIMBRIA

Chip´n Dale

Hane född april – 17 (Denview Snowdrop – Hazel O´Hannah)

Debuterade förra hösten och redan i sitt andra lopp kom första storloppssegern då han vann Rookie Stake på Alingsås. I år har han hunnit med att vinna en av cuperna under Greyhound Data-dagen på Borås.  Han vann Martin Memorial och under Derbyhelgen Homeruns Minneslopp på Åkers kanal. Pallplatser blev det både i Magentas lopp och Jubileumsloppet på Boråsbanan. Han är komplett då han kan starta bra och har bra styrka och är en given finalkandidat i Antes Minneslopp.

Hans rekord på 550 meter är 32,42.
Tränare Ann-Christin Sinkkonen 7HS

Razldazl Curtis

Hane född oktober – 17 (Makeshift – Razldazl Pru)

Har precis blivit två år och har bara hunnit med fem lopp, men redan visat enorm kapacitet. I sitt livs andra lopp vann han en av cuperna under Greyhound-Data-dagen på Boråsbanan på den bästa tiden för året, endast sex hundradelar över banrekordet. I Magentas Lopp vann han semifinalen överlägset men i finalen fungerade det sämre. Han kan alltså förlora, men favorit till att vinna Antes Minneslopp är han nog.

Han har inte tävlat på 550 meter förut, men styrka saknar han inte.
Tränare Jürgen Stankewitz TYSKLAND

Cabra Blacksmith

Hane född juni – 16 (Storm Control – Cabra Millie)

Kom från Irland i fjol och tog sig här snabbt in i elitklassen. Han har styrkan som vapen och vann i fjol S:t Leger över 780 meter på Åkers kanal, men visade i år att snabbheten har förbättrats sedan i fjol då han på hemmabanan i Skellefteå tog hem segern på medeldistans i Svenskt Mästerskap med ledning från start till mål. Han nådde i år även finalen i Svenskt Greyhound Derby på Åkers kanal. Han har kvaliteter som mycket väl kan ge honom en framskjuten placering i Antes Minneslopp.

Bästa tid över 550 meter är 32,73.
Tränare Anne-Lie Källmark SkeHK

Pennys Shiner

Hane född oktober – 15 (Deanridge Viking – Pennys Papaver)

Startade upp sin karriär 2017 på Irland. Han visade stor talang och klättrade snabbt i klasserna och vann både på Shelbourne och Newbridge och var uppe i klass 1 då han kom till Danmark i fjol. Där har han bland sina många segrar vunnit Danskt Greyhound Derby och Danskt Mästerskap. Han är banrekordhållare på medeldistansen på Bjerringbrobanan. Han fick inte till det i Antes Minneslopp i fjol, men har kapacitet för en framskjuten placering vilket han visade i Masters förra veckan på Åkers kanal där han placerade sig som trea.

Hans bästa tid på 550 meter är 32,62.
Tränare Rikke Bankov GGK, Danmark