Semifinalister 2020

Seminfinalerna till Antes Minneslopp går på Åkers Kanal i Åkersberga kommande lördag den 3/10. Finalen går sen enligt tradition på Borås Greyhound Park strax utanför Borås lördag den 10/10.
Hundarna, 10 till antalet, som kommer tävla om den prestigefyllda vinsten presenteras nedan. De kommer från Danmark, Sverige och Tyskland.

Trade Emett

Hane född mars – 16 (Larkhill Jo – Cabra Dotty)

Han startade upp karriären 2017 med några få starter och tog en pallplats i Puppy Derby på Åkers kanal. Han har tävlat regelbundet men lite ojämnt. Sedan hösten 2018 har han mest tävlat i elitklass och vann då flera lopp, bland annat Kaos Minneslopp. 2019 blev det ingen seger, men ändå bra resultat med bland annat en andraplats i the Ladies i Sundsvall och en finalplats i Svenskt Greyhound Derby. I år har det hittills blivit en seger på nio starter och det var i Kaos Minneslopp som han alltså vann för andra gången och dessutom satte nytt rekord för honom. I övrigt fem pallplatser i mycket hård konkurrens. Han kan mycket väl nå finalen i Antes Minneslopp.

Hans bästa tid över 550 meter är 32,55.
Tränare Catarina Södersten MiHK

Canis Majoris

Hane född april – 15 (Cabra Cool – Evans Charm)

Han är inne på sin fjärde säsong och har hela tiden tillhört de absolut bästa hundarna i landet och är säker på pallplatser i alla stora lopp. Han hamnar ganska ofta i trubbel i första kurvan då han är jämbördig med de flesta på startrakan men besitter en väldig styrka vilket ofta leder honom ända fram till seger ändå. I år är han veteran och har han bara hunnit med tre starter varav en seger i Icepaw Veteran.

Bästa tid på 550 meter 32,07
Tränare Maria Blomkvist SHS

Chip´n Dale

Hane född april – 17 (Deneview Snowtoe – Hazel O´Hannah)

Han gör sin tredje säsong och har trots att stor del av säsongen försvunnit ändå hunnit med att göra åtta lopp. I säsongdebuten vann han ett sprinterlopp, men det är medeldistans som är hans klart bästa och då gärna den lite längre. Därefter har han hunnit med att nå finalen i Derbyt där han blev fyra, och Svenskt Mästerskap som tvåa. Han gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp och är en mycket stark pallkandidat i Antes Minneslopp 2020.

Hans rekord på 550 meter är 32,42.
Tränare Ann-Christin Sinkkonen 7HS

Razldazl Curtis

Hane född oktober – 17 (Makeshift – Razldazl Pru)

Han har precis blivit tre år och har bara hunnit med nio lopp, men visat enorm kapacitet. Förra året vann han finalerna i Greyhound-Data Cup och Antes Minneslopp. I år har det blivit seger i Svenskt Greyhound Derby där han vann på en av de bästa segertiderna någonsin. Av sina nio lopp har han bara fått se sig besegrad endast två gånger varav en i Sverige. Han vill nog ogärna släppa ifrån sig titeln i Antes och kommer att strida hårt för att försvara den. Favorit till segern i Antes Minneslopp 2020.

Hans bästa tid på 550 meter är 31,84.
Tränare Jürgen Stankewitz TYSKLAND

Pennys Hera

Tik september -17 (Kinloch Brae – Deanridge Angel)

Hon startade upp karriären på Irland hösten -19 och avancerade mycket snabbt genom klasserna och tog tre segrar på de sju starter som hon hann med innan stängningen av banorna. På senvåren kom hon till Danmark och efter ett par starter lossnade det ordentligt och sedan i juni har hon hunnit med niostarter varav sju segrar, en andraplats och en tredjeplats. Segrar har det blivit i bland annat Danskt S:Leger, CGRC-mästerskapet för tikar och Danskt Derby. Hon har inte tävlat på 550 meter men har inga distansproblem då hon vunnit på distanser från 460 meter till 652 meter.

Tränare Mazhar Iqbal Khan KVF Danmark

Greycraft Junior

Hane oktober -16 (Ballymac Matt – Ballymac Dana)

Han kom till Sverige på våren 2019 från Irland där han tävlade intensivt med 27 starter på ett år och som högst i klass A5 vilket motsvarar klass M2-3 i Sverige. Han vann ett lopp och var på pallen ytterligare ett tiotal gånger men hade lite svårt att ta för sig. När han kom till Sverige fortsatte det med att han behövde ett passande lopp för att komma till sin rätt. I år har det lossnat och han har haft betydligt lättare för sig vilket avspeglats i resultaten med många pallplatser och snabba tider både på kort- och medeldistans. Med ett bra lopp kan han vara i final i Antes minneslopp 2020.

Hans bästa tid på 550 meter är 32,80.
Tränare Kari Lius SHS

Stunning Adele 

tik juni -16 (Confident Rankin – Stunning Ginger) 

Hon tävlade under perioden januari 2018 till mars 2019 på Irland utan några uppseendeväckande resultat även om hon vann ett lopp och tog ett par pallplatser. I juni 2019 började hon tävla i Sverige och här fungerade det på en gång. Hon har på sina 17 lopp i Sverige bara varit utanför pallen två gånger och tagit hela sju segrar och förra året vann hon Fotosprinten samma dag som Antes Minneslopp  gick av stapeln. En andraplats blev det i The Sioux Sprint på Åkers kanal. I år kom hon tvåa i Homeruns Lopp, som är loppet närmast under Derbyfinalen och senast blev hon Svensk Mästare för tikar på Boråsbanan.  

Hennes bästa tid på 550 meter är 32,66. 
Tränare Kari Lius SHS 

Ray Ray 

hane juli -18 (Storm Control – Highview Idol) 

Han är kullbror med Bernies Jake och lika stor talang. Han fick starta upp med ett par sprinterlopp där han vann ett av dom på en mycket bra tid. Då han gick över på medeldistans visade han att han inte har distansproblem utan det blev framgång direkt då han placerade sig som tvåa i Jubileumsloppet på Borås. Därefter var det dags för SM där han tog en andraplats i semifinalen och säkrade en finalplats där han dock fick nöja sig med en fjärdeplacering i ett mycket struligt lopp. Han har bara gått några få lopp och är under stark utveckling och det är ingen överraskning om han står på pallen i Antes Minneslopp 2020. 

Hans rekord på 550 meter är 32,61 
Tränare Michael Lundberg SHS 

Bernies Jake 

hane juli -18 (Storm Control – Highview Idol) 

Kom till Sverige från Irland i januari 2019 och hann bara med genomföra sitt sololicenslopp innan säsongen var slut.  Då årets säsong sent omsider kom igång så genomförde han sitt licenslopp på ett sätt som visade att eliten i Sverige fått påfyllning. Det har därefter inte gått som på räls, men finalplats i Derbyt blev det även om han i finalen fick nöja sig med en femteplacering efter ett struligt lopp. Veckan efter var det dags för SM-kval och där fungerade det och han fick visa sin talang då han kvalade in på den bästa tiden 32,13. I finalen var oturen framme igen. Han kom bort efter en strulig förstakurva. Bernies Jake är ung och fortfarande under utveckling och är en av de som kan vinna Antes Minneslopp 2020. 

Bästa tid på 550 meter 32,13. 
Tränare Jan Hansen 7HS 

Bernies Joe 

hane september -17 (Farloe Blitz – Highview Dreamer) 

Kom hösten 2019 och fick en start där han gjorde ett skapligt lopp på en opassande kortdistans. På Irland tävlade han i hög klass och nådde sina bästa resultat på lite längre distanser. Då säsongen kom igång i Sverige så vann han direkt Enemel Noirs Minneslopp och NML Derby Prelude på riktigt bra tider. I Derbyt fick han se sig besegrad av Razldazl Curtis med en längd men noterade en tid under 32 sekunder. Han har också hunnit med att vinna Silverskölden i Simrishamn och bli tvåa i Poppie Långa på Åkers kanal. Given vinnarkandidat i Antes Minneslopp 2020. 

Bästa tid på 550 meter 31,93. 
Tränare Jan Hansen 7HS